Wat als je een glutenvrije gast verwacht?

Glutenvrije gerechten in jouw onderneming serveren moeilijk? Niet met onze hulp! Hieronder vind je 3 factsheets met uitleg over glutenvrij eten, het lezen van etiketten en het voorkomen van kruisbesmetting tijdens de bereiding.

Wil je graag meer informatie of praktische tips?

Als NCV komen wij graag bij jou op locatie om met jou mee te kijken over de mogelijkheden in jouw onderneming en helpen we je met de punten waar je tegenaan loopt in de dagelijkse praktijk. Daarnaast bieden wij trainingen aan op locatie om ook de medewerkers meer informatie over coeliakie en glutenvrij koken te geven.

Factsheet Wanneer is iets glutenvrij?

In deze factsheet lees je wanneer een product glutenvrij is en wanneer niet.

Download de factsheet Wanneer is iets glutenvrij?

Factsheet Welke producten kunnen veilig gebruikt worden?

In deze factsheet vind je een duidelijk overzicht van welke producten glutenvrij zijn en welke niet.

Download hier de facsheet Welke producten kunnen veilig gebruikt worden?

Factsheet Etiketten lezen

Gluten staat niet als ingrediënt op een etiket. In deze factsheet staat uitgelegd welke ingrediënten er dan wel benoemd staan zodat jij weet hoe je etiketten kan lezen.

Download de factsheet Etiketten lezen

Factsheet Kruisbesmetting

Voor gasten met een glutenvrij dieet is kruisbesmetting een groot risico bij het uit eten gaan. In deze factsheet vind je wat je kan doen om dit zo veel mogelijk te voorkomen in de dagelijkse praktijk.

Download de factsheet Kruisbesmetting

Trainingen

De NCV biedt trainingen aan voor horecaondernemers op locatie. We komen langs in jouw onderneming en leggen jouw team uit wat coeliakie is, hoe je hiermee om kan gaan in de dagelijkse praktijk en welke handige tips & trics er zijn om gemakkelijk veilige glutenvrije gerechten te serveren aan jouw gast. Natuurlijk is er ook ruim tijd om vragen te stellen en oplossingen te zoeken voor eventuele hindernissen specifiek voor jouw onderneming.

Lees verder

Meer informatie

Wil jij meer informatie over de mogelijkheden tot het serveren van veilig glutenvrije gerechten in jouw horecaonderneming? Neem dan vooral contact op met Marissa Siemons, accountmanager Horeca van de NCV, via horeca@glutenvrij.nl. Telefonisch contact kan ook op maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 uur via 035-6954002.