Sluit je aan bij de Horeca Alliantie Glutenvrij

Kunnen gasten lekker en glutenvrij bij jou eten? Dan is het een goed idee om je aan te sluiten bij onze Horeca Alliantie Glutenvrij.

Horeca Alliantie Glutenvrij

Bij de Horeca Alliantie Glutenvrij van de Nederlandse Coeliakie Vereniging zijn restaurants aangesloten waar gasten met coeliakie veilig glutenvrij kunnen eten. Mensen met coeliakie volgen een strikt glutenvrij dieet. Wanneer iemand met coeliakie wel gluten binnenkrijgt, al is het maar een klein beetje, raakt de dunne darm onmiddellijk beschadigd. Veilig glutenvrij bereiden voor deze gasten is, met een paar kleine aanpassingen, goed te realiseren.

Wij helpen jou hier graag bij!

Wat biedt de Horeca Alliantie Glutenvrij jou?

  • Onze ruim 21.000 leden (en hun familie & vrienden) en toeristen raadplegen regelmatig onze website om te zien bij welk restaurant zij zorgeloos glutenvrij kunnen eten. Hierop zullen wij jouw restaurant vermelden!
  • We posten op onze kanalen (ruim 23.000 volgers) het nieuws dat jouw restaurant is aangesloten.
  • Je mag het Lekker Glutenvrij-keurmerk op de deur plakken, maar ook via je eigen socials, menukaarten en andere uitingen gebruiken, zodat iedereen weet dat ze bij jou veilig glutenvrij kunnen eten.
  • Wij verwijzen op Facebook (ruim 17.500 volgers), op Instagram (ruim 6.000 volgers), in onze nieuwsbrief (ruim 22.000 ontvangers) en in ons Glutenvrije Magazine (ieder kwartaal naar meer dan 21.000 leden) regelmatig naar de restaurants die zijn aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij.
  • De vele evenementen die de NCV organiseert vinden plaats in restaurants die aangesloten zijn bij de Horeca Alliantie en we verwelkomen je ook graag op onze regionale markten.
  • We ondersteunen jou en je team in het bereiden en serveren van glutenvrije gerechten door middel van informatie en trainingen.
  • Als leden ons bellen of mailen met de vraag waar zij veilig glutenvrij kunnen eten, verwijzen wij door naar de restaurants aangesloten bij de Horeca Alliantie.

De groeiende glutenvrije markt

Groeiende Glutenvrije Markt

Elk jaar sluiten bijna 2.000 nieuwe leden zich aan bij onze vereniging op zoek naar informatie en plekken waar zij veilig glutenvrij terecht kunnen.

Op dit moment zijn er 500.000 mensen in Nederland die om medische redenen glutenvrij moeten eten. Dit aantal zal alleen maar groeien door meer bekendheid en betere diagnose.

Onderzoekers verwachten jaarlijks ±10% groei van besteding aan glutenvrije producten. Hierdoor zal er ook meer vraag zijn naar glutenvrije maaltijden in de horeca. 


Hoe verloopt de aanmelding?

Ben je enthousiast geworden? Je kunt jouw restaurant eenvoudig aanmelden voor een kennismaking via het aanmeldingsformulier.

Vragen

Wil je meer informatie over aansluiten bij de Horeca Alliantie, neem dan contact op met Marissa Siemons via horeca@glutenvrij.nl.