Sluit je aan bij de Horeca Alliantie Glutenvrij

Kunnen gasten lekker en glutenvrij bij jou eten? Dan is het een goed idee om je aan te sluiten bij onze Horeca Alliantie Glutenvrij.

Horeca Alliantie Glutenvrij

Bij de Horeca Alliantie Glutenvrij van de Nederlandse Coeliakie Vereniging zijn restaurants aangesloten waar gasten met coeliakie veilig glutenvrij kunnen eten. Mensen met coeliakie volgen een strikt glutenvrij dieet. Wanneer iemand met coeliakie wel gluten binnenkrijgt, al is het maar een klein beetje, raakt de dunne darm onmiddellijk beschadigd. Veilig glutenvrij koken voor deze gasten is, met een paar kleine aanpassingen, goed te realiseren.

Heel graag helpen wij jou hierbij!

Wat biedt de Horeca Alliantie Glutenvrij jou?

  • Vind je glutenvrij koken in jouw restaurant moeilijk? Wij helpen je om ook voor de glutenvrije gast een veilige maaltijd te kunnen bereiden op een manier die in jouw bedrijf past.
  • Op dit moment zijn er 500.000 mensen in Nederland die om medische redenen glutenvrij moeten eten. Dit aantal zal alleen maar groeien door meer bekendheid en betere diagnose. Hierdoor zal er ook meer vraag zijn naar glutenvrije maaltijden in de horeca.
  • Onze 20.000 leden raadplegen regelmatig onze website om te zien bij welk restaurant zij zorgeloos kunnen eten. Hierop zullen wij jouw restaurant gratis vermelden!
  • Wij verwijzen op Facebook (ruim 17.000 volgers), op Instagram (ruim 4.000 volgers) en in ons Glutenvrije Magazine (ieder kwartaal naar meer dan 20.000 leden) regelmatig naar de restaurants die zijn aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij.
  • Als leden ons bellen of mailen met de vraag waar zij veilig glutenvrij kunnen eten, verwijzen wij door naar de restaurants aangesloten bij de Horeca Alliantie.

McDonalds doet ook mee!

Sinds 2015 is McDonalds Nederland lid van de Horeca Alliantie Glutenvrij! De glutenvrije Hamburger, Cheeseburger en Quarter Pounder zijn bij 171 restaurants verkrijgbaar.

Vragen

Wil je meer informatie over aansluiten bij de Horeca Alliantie, neem dan contact op met Roos Baars via horeca@glutenvrij.nl.