Nederlandse Coeliakie Dag 2 juli 2022

Na twee jaar mag het weer! Elkaar live ontmoeten op de populaire Nederlandse Coeliakie Dag speciaal voor onze leden op 2 juli in Vianen. We hopen jullie en jullie familie en vrienden dan weer te ontmoeten.

Toegang

Om de grote drukte van de laatste Nederlandse Coeliakie Dag (in 2019) te voorkomen gaan we voor het eerst werken met het bestellen van toegangskaartjes. Als lid kan je toegangskaartjes bestellen voor jezelf en voor je introducés (bijvoorbeeld familie, vrienden, buren). De toegang is gratis! Bestel hier je toegangskaartjes.

Programma 

09.45- 10.45 Algemene ledenvergadering 

10.00-13.30 Glutenvrije markt 

11.00- 14.00 Lezingen 

11.30 en 13.00 Lunch in twee shiften 

14.15 -15.15 Medisch Forum 

15.15   Afsluiting 

Bekijk hier het volledige programma.

Heerlijke lunch 

Het uitgebreide, glutenvrije buffet staat weer klaar, dus het wordt weer heerlijk lunchen tijdens de NCD. Let op: Om drukte te spreiden, werken we weer met twee lunchshiften. De eerste lunchshift is om 11.30 uur, en de tweede op 13.00 uur. Ook voor de lunch mag je als lid introducés meenemen! Bestel hier je lunchkaartjes.

Glutenvrije Markt 

Heerlijk slenteren langs kraampjes en hapjes proeven op de grote glutenvrije markt. Producenten komen met vertrouwde en nieuwe glutenvrije producten naar Vianen. Alles natuurlijk glutenvrij!

Kinderenopvang

Kinderen vanaf drie jaar en ouder zijn vanaf 10.00 tot 15.15 uur van harte welkom bij de kinderopvang op de begane grond. Daar gaan ze lekker knutselen met onze vrijwilligers. 

Praatcafé 

Even kletsen met andere leden? Kom naar het praatcafé op de begane grond. Onze vrijwilligers van de Glutenvrije Lijn zitten klaar met een gratis kopje koffie/thee. 

Jongeren ontmoeten elkaar

Ben je 16 jaar of ouder, dan is er voor jou een speciale jongerenhoek ingericht waar je elkaar kunt ontmoeten bij een glutenvrije proeverij. Je mag een vriend of vriendin (gratis) meenemen! De jongeren van Coeliactive zijn in ieder geval aanwezig, dus je bent niet de enige! 

Loop door een opblaasbare darm  

De Maag Lever Darm Stichting zet een grote opblaasbare darm op. Loop er doorheen en lees informatie over coeliakie en de darm. 

Medisch forum 

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt op het gebied van coeliakie, glutensensitiviteit en dermatitis herpetiformis. Traditie is dat specialisten, onderzoekers en diëtisten die aan onze vereniging zijn verbonden antwoord geven op vragen van NCV-leden tijdens het Medisch Forum.

Zit jij op de basisschool?

Kom dan naar het vragenuurtje van 11 tot 12. Kinderarts Margreet Wessels zit voor je klaar. Je ouders mogen mee!

Locatie 

Hotel Van der Valk 

Prins Bernhardlaan 75 

4132 XE Vianen 

Wijzigingen

Op het allerlaatste moment kunnen er door omstandigheden wijzigingen plaatsvinden in het programma. Kijk voor vertrek naar Vianen op www.ncv.nl/ncd voor het meest actuele programma.