Nederlandse Coeliakie Dag 2 juli 2022

We kunnen elkaar weer live ontmoeten op de populaire Nederlandse Coeliakie Dag speciaal voor onze leden op 2 juli in Vianen. We hopen jullie en jullie familie en vrienden dan weer te ontmoeten.

Door de enorme belangstelling voor de Nederlandse Coeliakie Dag is het helaas niet meer mogelijk om toegangskaartjes te bestellen.

Lunch is vol

Helaas zijn alle lunchplekken op de Nederlandse Coeliakie Dag volgeboekt. Maar je hoeft niet met een lege maag naar huis als je dat niet wilt. De Glutenvrije Visboer staat voor de deur en je kunt in de bar van Van der Valk een kopje koffie met glutenvrij gebak bestellen.

Programma 

09.45- 10.45 Algemene ledenvergadering 

10.00-13.30 Glutenvrije markt 

11.00- 14.00 Lezingen 

11.30 en 13.00 Lunch in twee shiften 

14.15 -15.15 Medisch Forum 

15.15   Afsluiting 

Bekijk hier het inhoudelijke programma. Als de sprekers toestemming geven plaatsen we de lezingen na afloop op het ledendeel van de website.

Glutenvrije Markt 

Heerlijk slenteren langs kraampjes, hapjes proeven en voorraad inslaan op de glutenvrije markt. Aanbieders van glutenvrije producten komen met vertrouwd en nieuw aanbod naar Vianen. Let op: je kunt niet bij alle leveranciers met je pinpas betalen, dus neem voldoende contant geld mee. Van de Valk heeft geen mogelijkheid om contant geld te pinnen.

Bekijk hier welke aanbieders op de markt in Vianen staan.

Kinderenopvang

Kinderen vanaf drie jaar en ouder zijn vanaf 10.00 tot 15.15 uur van harte welkom bij de kinderopvang op de begane grond. Daar gaan ze lekker knutselen met onze vrijwilligers. 

Praatcafé 

Even kletsen met andere leden? Kom naar het praatcafé op de begane grond. Onze vrijwilligers van de Glutenvrije Lijn zitten klaar met een gratis kopje koffie/thee. 

Jongeren ontmoeten elkaar

Ben je 16 jaar of ouder, dan is er voor jou een speciale jongerenhoek ingericht waar je elkaar kunt ontmoeten bij een glutenvrije proeverij. Je mag een vriend of vriendin (gratis) meenemen! De jongeren van Coeliactive zijn in ieder geval aanwezig, dus je bent niet de enige! 

Loop door een opblaasbare darm  

De Maag Lever Darm Stichting zet een grote opblaasbare darm op. Loop er doorheen en lees informatie over coeliakie en de darm. 

Vraag het de diëtist

Diëtisten die aangesloten zijn bij de NCV geven deze dag antwoord op dieetvragen. Pak je kans, en stel ze jouw persoonlijke vraag! Je vindt ze op de markt in de Montrealzaal.

Medisch forum 

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt op het gebied van coeliakie, glutensensitiviteit en dermatitis herpetiformis. Traditie is dat specialisten, onderzoekers en diëtisten die aan onze vereniging zijn verbonden antwoord geven op vragen van NCV-leden tijdens het Medisch Forum.

Zit jij op de basisschool?

Kom dan naar het vragenuurtje van 11 tot 12. Kinderarts Margreet Wessels zit voor je klaar. Je ouders mogen mee!

Locatie 

Hotel Van der Valk 

Prins Bernhardstraat 75 

4132 XE Vianen 

Wijzigingen

Op het allerlaatste moment kunnen er door omstandigheden wijzigingen plaatsvinden in het programma. Kijk voor vertrek naar Vianen op meest actuele programma.