Nederlandse Coeliakie Dag 2023

Op 15 april vond de jaarlijkse Nederlandse Coeliakie plaats in Vianen. Het was een drukbezochte dag met veel lezingen en een grote glutenvrije markt.

Lees hier het verslag van de Nederlandse Coeliakie Dag 2023

Programma 

10.00-13.30 Glutenvrije markt 

10.30 - 13.45 Lezingen 

11.30 en 13.00 Lunch in twee shiften

13.00 - 13.45 Hoe realiseert de NCV haar dromen? (ALV) (eerst even inloggen)

14.00 - 14.15 Uitreiking NCV-Stimuleringsprijs

14.15 -15.15 Medisch Forum 

15.15   Afsluiting 

Wat was er te doen op de Nederlandse Coeliakie Dag?

Glutenvrije Markt 

Heerlijk slenteren langs kraampjes, hapjes proeven en voorraad inslaan op de glutenvrije markt. Aanbieders van glutenvrije producten komen met vertrouwd en nieuw aanbod naar Vianen. Let op: je kunt niet bij alle leveranciers met je pinpas betalen, dus neem voldoende contant geld mee. Van de Valk heeft geen mogelijkheid om contant geld te pinnen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden voor de markt. 

Kinderhoek

Kinderen van drie jaar en ouder zijn vanaf 10.00 tot 15.15 uur van harte welkom in de kinderhoek op de begane grond. Daar gaan ze lekker knutselen met onze vrijwilligers. 

Kinderspreekuur

Zit jij op de basisschool? Kom dan naar het vragenuurtje van 11.00 tot 12.00 uur. Kinderarts Johanna Kreutz zit voor je klaar om al je vragen te beantwoorden in de Istanbulzaal op de derde verdieping. Je ouders mogen mee!

Praatcafé 

Even kletsen met andere leden? Kom naar het praatcafé op de markt in de Montrealzaal. Onze vrijwilligers van de Glutenvrije Lijn zitten klaar. 

Jongeren ontmoeten elkaar

Ben je 18 jaar of ouder, dan staat Coeliactive voor je klaar om al jouw vragen over bijvoorbeeld studeren, reizen of op kamers gaan te beantwoorden. Ontmoet ze op de markt in de Montrealzaal.

Vraag het de diëtist

Diëtisten die aangesloten zijn bij de NCV geven deze dag antwoord op dieetvragen. Pak je kans, en stel ze jouw persoonlijke vraag! Je vindt ze op de markt in de Montrealzaal.

Medisch forum 

We kunnen ons goed voorstellen dat je vragen hebt op het gebied van coeliakie, glutensensitiviteit en dermatitis herpetiformis. Traditie is dat specialisten, onderzoekers en diëtisten die aan onze vereniging zijn verbonden antwoord geven op vragen van NCV-leden tijdens het Medisch Forum.