« Terug

Beste horecaondernemer

ncv_illustratie_buitendedeur_zonder_jaartal.png16 juni 2023

Beste horecaondernemer,

Wist jij dat het bereiden en serveren van veilig glutenvrije gerechten helemaal niet zo moeilijk is?

Je hebt alleen de juiste tips & tricks nodig om ervoor te zorgen dat al jouw gasten met coeliakie een ontspannen en mooie avond hebben.

Als Nederlandse Coeliakie Vereniging, patiëntenvereniging met ruim 20.000 leden voor mensen die glutenvrij eten, helpen wij jou hier natuurlijk heel graag bij, dus hier volgen een aantal tips:

1. Waarschijnlijk is 95% van de producten in jouw keuken al glutenvrij of er bestaat een glutenvrij alternatief voor dezelfde prijs.

2. Er komen steeds meer producten op de markt die het jou nog makkelijker gaan maken. Zo zijn er veel producten in single pack, wat een langere houdbaarheid en makkelijke opslag betekent. Daarnaast bestaan er inmiddels meerdere broodjes in ovenbestendige folie. Kijk op https://www.ncv.nl/professionals/het-veilig-glutenvrij-keurmerk voor alle glutenvrije producten die via de Nederlandse Coeliakie Vereniging het Crossed Grain keurmerk hebben ontvangen.

3. De NCV biedt trainingen. Zo weet jouw team nóg beter hoe om te gaan met het bereiden en serveren van glutenvrije gerechten.

4. Op onze website https://www.ncv.nl/professionals/wat-als-je-een-glutenvrije-gast-verwacht staat veel informatie over het voorkomen van kruisbesmetting, het lezen van etiketten & wat gluten nou eigenlijk is.

Wil je meer informatie? Dat kan! Neem volledig vrijblijvend contact op via horeca@glutenvrij.nl.