Het Crossed Grain keurmerk op je verpakking?

Met het veilig glutenvrij keurmerk op de verpakking geef je consumenten de hoogst mogelijke garantie dat jouw product veilig is.

Het Crossed Grain keurmerk is de hoogst mogelijke garantie voor consumenten en producenten dat een product glutenvrij is. Consumenten herkennen een glutenvrij product aan het keurmerk glutenvrij. Wil je deze consumenten voor je winnen? Neem dan gerust contact op met onze licentiemanager Andrea Wesselius via licentie@glutenvrij.nl of 035-6954002.

Je kunt bij ons het keurmerk krijgen

CG logo voorbeeldDe Nederlandse Coeliakie Vereniging is licentiehouder van dit Crossed Grain glutenvrij keurmerk in de Benelux. De consument weet dat dit keurmerk betekent dat het product uitgebreid gecontroleerd en gecertificeerd is; veilig dus. Wellicht zijn jouw producten van nature glutenvrij, ook dan loont het de moeite dit op de verpakking te vermelden, dan is het duidelijk dat jouw product door kruisbesmetting niet in aanraking is gekomen met glutenhoudende producten. 

Kijk voor de tarieven van het Crossed Grain keurmerk op de verpakking hier.

Voor de aanvraag van een licentie voor gebruik van het Crossed Grain glutenvrij keurmerk, dien je in het bezit te zijn van een glutenvrij certificaat, zodat wij zekerheid hebben dat de productieprocessen en producten glutenvrij zijn.

Verkoop je producten onder private label en ben je zelf niet de producent, dan kun je dit glutenvrij certificaat opvragen bij de producent.

De momenteel geaccepteerde audits glutenvrij zijn:

Het certificeringsproces is minder ingewikkeld dan je wellicht denkt. Soms is er slechts een kleine aanpassing van het productieproces nodig om jouw product veilig glutenvrij te maken.

Welke producten hebben al het veilig glutenvrij keurmerk?

Een groot aantal producenten en leveranciers van glutenvrije producten werkt volgens de Europese richtlijnen en heeft via de NCV het keurmerk na een uitgebreide screening van hun productieprocessen en/of producten verkregen.

Bekijk het overzicht van de merken en producenten/leveranciers in de Benelux. Daarnaast is er nog een aantal merken dat via onze collega-coeliakieverenigingen gelicenseerd is. Deze kun je via de website van de koepel van Europese Coeliakie Verenigingen (AOECS) bekijken.

Glutenvrij is een groeimarkt

Het aantal mensen dat glutenvrij moet eten neemt sterk toe. Naar schatting hebben in Nederland alleen al zo’n 170.000 mensen coeliakie. De meesten van hen, zo’n 140.000, weten nog niet dat ze coeliakie hebben. Van de mensen die het wel weten, zijn de meeste aangesloten bij de NCV, ruim 19.000. Dat is echter slechts het topje van de ijsberg. Als producent van voedinsgmiddelen is het interessant om stil te staan bij deze groeiende groep.