Burgeractie 2023

In de week van 16 mei vragen wij aandacht voor coeliakie. Dit jaar is de actie een glutenvrije burger op de menukaart in de Nederlandse horeca.

Beeldmerk voor SMDoe je mee? Meld je hier aan!

Of het nou een vegetarische, plantaardige, vlees-, vis- of zoete burger is, als het maar glutenvrij is. Dat is wat wij willen bereiken in (een deel van) de week van 15 t/m 21 mei. Maar hoe doe je dat nou, een veilig glutenvrije burger serveren? Wij helpen je!

Download hier de factsheet over de burgeractie

Factsheet Wanneer is iets glutenvrij?

In deze factsheet lees je wanneer een product glutenvrij is en wanneer niet.

Download de factsheet Wanneer is iets glutenvrij?

Factsheet Welke producten kunnen veilig gebruikt worden?

In deze factsheet vind je een duidelijk overzicht van welke producten glutenvrij zijn en welke niet.

Download hier de facsheet Welke producten kunnen veilig gebruikt worden?

Factsheet Etiketten lezen

Gluten staat niet als ingrediënt op een etiket. In deze factsheet staat uitgelegd welke ingrediënten er dan wel benoemd staan zodat jij weet hoe je etiketten kan lezen.

Download de factsheet Etiketten lezen

Factsheet Kruisbesmetting

Voor gasten met een glutenvrij dieet is kruisbesmetting een groot risico bij het uit eten gaan. In deze factsheet vind je wat je kan doen om dit zo veel mogelijk te voorkomen in de dagelijkse praktijk.

Download de factsheet Kruisbesmetting