Vrijwillige redacteur regionale nieuwsbrieven

De NCV is een actieve vereniging. In de regio's worden veel verschillende activiteiten georganiseerd voor diverse doelgroepen. Om deze activiteiten onder de aandacht te brengen, maar ook om ander nieuws te brengen, sturen we de leden 6x per jaar een nieuwsbrief. Een klus waar we wel wat hulp bij kunnen gebruiken!

Wat ga je doen?

Op basis van de jaarplanning van de regionale nieuwsbrieven, vraag je ideeën en content op bij de regiocoördinatoren en de vrijwilligerscoördinator. Denk aan delen van leuke activiteiten, een verslag van een activiteit, een oproep voor vrijwilligers om mee te helpen op een glutenvrije markt, een interview met een vrijwilliger, of andere relevante informatie voor de leden in de regio. Liefst met leuk beeldmateriaal erbij.

Samen met de vrijwilligerscoördinator kijk je naar wat er in de nieuwsbrief terecht moet komen. Dan ga je aan de slag met de content: artikelen schrijven, beeldmateriaal erbij zoeken en de nieuwsbrief opmaken. Dit doe je in een speciaal mailingssysteem.

Wat vragen wij van jou?

  • Je durft te vragen;
  • Je bewaakt de planning; je zorgt er voor dat de content op tijd binnen is en de nieuwsbrief volgens planning wordt verstuurd.
  • Je schrijfstijl is vlot;
  • Ervaring hebben met een online programma om mailings te maken is een pré, maar we leggen ons programma graag aan je uit!  
  • Je vindt het leuk om een actieve bijdrage te leveren aan de vrijwilligersorganisatie;
  • Je wilt je voor langere tijd op regelmatige en structurele basis inzetten;
  • Een tijdsinvestering van ongeveer 4 tot 8 uur per maand;

Wat bieden wij?

We bieden je een waardevolle vrijwilligersfunctie, waarmee je een bijdrage levert aan het makkelijker maken van het leven van mensen met een glutenvrij dieet. De functie van redacteur biedt jou een mooie ervaring om iets heel concreets voor onze leden te doen, want de nieuwsbrieven worden goed gelezen!

Je komt terecht in een gezellige vrijwilligersorganisatie waar ruim 250 andere vrijwilligers ook hun steentje aan bijdragen. Je kunt (online) cursussen volgen en natuurlijk word je uitgenodigd voor de jaarlijkse vrijwilligersdag.

Heb je interesse?

Past deze functie bij jou? Of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marlyne Ravensbergen, vrijwilligerscoördinator van de NCV via vrijwilliger@glutenvrij.nl