Alles op een rij voor artsen

Coeliakie hoort tot de meest ondergediagnosticeerde ziekten. Op deze pagina vind je alle relevante informatie voor (huis)artsen om deze auto-immuunziekte vroegtijdig te diagnosticeren en te monitoren. Je vindt hier de richtlijnen, meer informatie over familiescreening en glutenbelasting en we zetten de belangrijkste feiten en cijfers voor je op een rij. Ook kun je hier een informatiepakket aanvragen.

Richtlijnen

Alle relevante richtlijnen voor artsen op een rij. Je vindt hier onder andere de NHG-standaard Voedselovergevoeligheid en Coeliakie en de Richtlijn Coeliakie en glutengerelateerde aandoeningen voor medisch specialisten.

Lees verder

Feiten & cijfers

De geschatte prevalentie van coeliakie in Nederland is 0,5-1%. Meer cijfers en feiten over coeliakie, de presentatie van klachten en belangrijke aandachtspunten voor in de praktijk staan hier op een rij.

Lees verder

Glutenbelasting

Hoe dient een glutenbelasting te worden uitgevoerd om de diagnose coeliakie te stellen bij mensen die reeds een glutenvrij dieet volgen?

Lees verder

Familiescreening

Internationale richtlijnen adviseren het screenen van specifieke groepen zonder klachten te overwegen, zoals eerstegraads familieleden van een patiënt met coeliakie.

Lees verder

Relevante podcasts

Luister je graag een podcast? Er is al een aantal podcasts gerelateerd aan coeliakie en het glutenvrij dieet verschenen. We zetten ze hieronder graag voor je op een rij.

Beluister een podcast

Informatiepakket aanvragen

Ontvang gratis een greep uit ons voorlichtingsmateriaal. Vraag hier een informatiepakket aan.

Vraag hier het informatiepakket aan