Relevante podcasts

Luister je graag een podcast? Er is al een aantal podcasts gerelateerd aan coeliakie en het glutenvrij dieet verschenen. We zetten ze hieronder graag voor je op een rij.

De glutenvrije podcast van de NCV

In deze podcast bespreken we alles rondom coeliakie, glutengerelateerde aandoeningen en het glutenvrije dieet. We gaan in gesprek met artsen, diëtisten, kinderdiëtisten, onderzoekers en leden en vrijwilligers van de NCV.

Beluister de Glutenvrije Podcast

Door het oog van de scoop

In deze aflevering is prof. dr. Gerd Bouma te gast. Inhoud: diagnose, behandeling en immunologie. Ook komen mogelijke toekomstige medicamenteuze therapieën ter sprake. Daarnaast wordt een patiënt over haar zeldzame vorm van coeliakie, refractaire coeliakie geïnterviewd.

Beluister de podcast

Podcast over voeding met Gaby Herweijer

In gesprek met diëtist/gezondheidswetenschapper Gaby Herweijer over wat coeliakie is, hoe de diagnose tot stand komt én hoe je er (met voeding) mee om kan gaan!

Beluister de podcast

De roze regenwolk met Margreet Wessels

Een gesprek met kinderarts-mdl Margreet Wessels over wat coeliakie precies is, welke testen en behandelingen er zijn, waar je op moet letten in het eerste levensjaar en wat de nieuwste inzichten zijn in de zorg rondom coeliakie.

Beluister de podcast