Wie is jouw favoriet voor de NCV-Stimuleringsprijs 2023?

We hebben vier genomineerden: Aarón Ramírez, Caroline Meijer, Joram Mooiweer en Renée Moerkens. Alle vier enthousiaste talentvolle onderzoekers met veel aandacht voor coeliakie. Wie wint de NCV Stimuleringsprijs 2023? Dat bepalen een jury van deskundige leden en jij! Onderaan deze pagina kan je je voorkeur aangeven (wel eerst even inloggen)! Het oordeel van de jury en de stemmen van de NCV-leden tellen beide voor de helft voor het bepalen van de winnaar. De stemming sluit 31 maart. Op 15 april tijdens de Nederlandse Coeliakie Dag wordt de winnaar bekend gemaakt.

Aarón Ramirez

Foto_ADRS_BlueMijn naam is Aarón D. Ramírez-Sánchez en ik ben onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ik doe al zes jaar lang onderzoek naar coeliakie in de Immunogenetics groep onder leiding van Iris Jonkers en Sebo Withoff. In deze groep heb ik het voorrecht om samen te werken met zeer getalenteerde en gerenommeerde onderzoekers van over de hele wereld.

Lees verder

Caroline Meijer

carolienIn driekwart van de coeliakiepatiënten wordt de diagnose gemist. Hierdoor is sprake van onnodige gezondheidsklachten en complicaties. Mijn naam is Caroline Meijer, kinderarts-MDL en recent gepromoveerd op vroege opsporing van coeliakie. Ik ben werkzaam in het LUMC waar al meer dan 30 jaar onderzoek wordt gedaan naar coeliakie, zowel nationaal als internationaal.

Lees verder

Joram Mooiweer

NCV_Stimuleringsprijs2023-Foto-JMooiweerIk ben Joram Mooiweer, coeliakie onderzoeker in het Universitair Medisch Centrum Groningen. In mijn onderzoek ben ik op zoek naar de oorzaken van de klachten die coeliakiepatiënten ervaren na het eten van gluten.

Lees verder

Renée Moerkens

RMoerkensIk ben Renée Moerkens, onderzoeker bij het Universitair Medisch Centrum in Groningen, waar ik de afgelopen vijf jaar onderzoek heb gedaan naar coeliakie.

Lees verder