« Actueel nieuws

NCV start petitie voor vergoeding extra kosten glutenvrij dieet: teken hier

Budgettips.pngwoensdag 21 december 2022

Mensen met coeliakie, dermatitis herpetiformis en glutensensitiviteit moeten de extra kosten die het glutenvrij dieet met zich meebrengt voor een groot deel zelf opbrengen. De stijgende kosten van glutenvrije producten maken dit voor veel mensen tot een probleem. Daarom start de NCV een petitie om de overheid op te roepen met een rechtvaardige vergoeding van de extra kosten te komen.

De hogere energiekosten, schaarste van glutenvrije grondstoffen en transportproblemen maken glutenvrije producten op dit moment snel duurder. Daardoor komen steeds meer mensen die om medische reden glutenvrij moeten eten in de problemen. De NCV bracht dit vorige week via een item van RTL Nieuws naar buiten De talloze reacties op social media gaven aan dat dit voor veel van onze leden een reëel probleem is.

Mensen met een glutenvrij dieet mogen via de belasting dieetkosten aftrekken. Maar hieraan is een drempelbedrag verbonden en daarom kunnen maar weinig mensen hiervan gebruik maken. Het feit dat mensen met coeliakie levenslang de extra kosten voor het noodzakelijke en strikte dieet zelf moeten betalen, vinden we onrechtvaardig. Daarom starten we een petitie om vervolgens het gesprek met de minister aan te gaan.

Help mee het glutenvrij dieet betaalbaar te houden! Teken en deel de petitie