« Terug

Podcast: glutenvrije tieners vertellen

Podcast Liggend voor website.jpg24 juni 2022

Podcast: Glutenvrije tieners vertellen. Over de schoolkantine, bijbaantjes en andere uitdagingen.

Waarom deze 4 tieners meedoen aan de glutenvrije podcast? Om andere tieners met coeliakie te laten weten dat ze niet alleen zijn! En om tips en ervaringen te delen. En om uit te leggen hoe je als jongere met het glutenvrij moeten leven om kunt gaan.

Hanna (15), Ianthe (15), Fiènne (12) en Thijs (12) vertellen openhartig over hun glutenvrije leven. Ze delen hun ervaringen over de middelbare school, de schoolkantine, uitjes, iets lekkers halen in de pauze en bijbaantjes. Ze vertellen ook aan wie ze wel of juist niet vertellen dat ze coeliakie hebben. En hoe ze dit dan aanpakken. "Aan vrienden vertel ik wel dat ik coeliakie heb, maar anderen gaat het niet zoveel aan."

In dit openhartige gesprek vertellen Hanna en Ianthe, beide 15 jaar, dat ze eigenlijk helemaal niet willen opvallen. Echte vriendinnen weten wel dat ze geen gluten mogen en houden daar rekening mee. Maar docenten op hun middelbare school of collega's bij de supermarkt gaat het niet zoveel aan. Wanneer ze in de pauze iets lekkers gaan halen, kunnen ze zich goed redden. Thijs en Fiènne hebben ook hun eigen manieren en trucjes om met hun coeliakie om te gaan. Ook zij hebben goeie tips, mooie inzichten en een eigen verhaal. Je hoort het allemaal in deze aflevering.

Veel dank aan deze dappere tieners; Thijs, Fiènne, Ianthe en Hanna! Super fijn dat jullie te gast waren en jullie verhaal wilden delen. Het is een mooie aflevering! Boordevol herkenning, waardevolle tips en een hart onder de riem.

podcast middelbare school 2

 Veel luisterplezier!

Handig om te weten

Beluister al onze podcasts en volg ons op je favoriete podcastplatform via