« Terug

Heb jij (n)iets aan de aftrek van dieetkosten?

Budget 3.jpgdinsdag 06 juli 2021

Zijn de kosten van het glutenvrij eten voor jou een issue en heb je eigenlijk niks aan de aftrek van de dieetkosten voor de belasting? Heel graag horen we over jouw situatie. Ook als je er juist wel wat aan hebt, horen we dat graag. Op dit moment is de aftrek van zorgkosten -in dit geval dieetkosten- eigenlijk de enige manier waarop je de meerkosten van het glutenvrij dieet gecompenseerd kunt krijgen. Maar we horen erg vaak verhalen dat je daar in de praktijk niets aan hebt.
Dat willen we checken en zo nodig met deze persoonlijke verhalen naar de overheid stappen en duidelijk maken dat de overheidsbijdrage aan het glutenvrij dieet moet verbeteren. Dat iemand coeliakie, dermatitis herpetiformis of glutensensitiviteit heeft, mag niet betekenen dat iemand meer moet betalen voor het dagelijks eten, vinden wij als NCV!

Stuur jouw verhaal naar redactie@glutenvrij.nl (Natuurlijk gaan we uiterst vertrouwelijk om met jouw gegevens, en zullen jouw verhaal alleen anoniem gebruiken in onze communicatie naar de overheid toe)