« Terug

Waarschuwing: Lindt paashaasje bevat gerstenmoutextract

donderdag 09 april 2020

Pas op: de paashaasjes van Lindt bevatten glutenbevattende granen, namelijk gerstemoutextract. En dit staat niet duidelijk op de verpakking.

Op de verpakking van deze paashaasjes staat alleen een Franse ingrediënten-declaratie. En dan moet je maar net weten dat "extrait de malt d'orge" Frans is voor gerstemoutextract. Deze paashaasjes zijn in meerdere winkels verkrijgbaar.

Twee dingen gaan hier niet goed.

Allereerst moet op alle voedingsmiddelen die in Nederland worden verkocht een Nederlandstalige ingrediëntendeclaratie staan. Dit is zo vastgelegd in de wet.

Ten tweede moeten volgens de Allergenenwetgeving alle allergenen duidelijk vermeld staan onder ingrediënten. Met duidelijk wordt bedoeld dat het allergeen bijvoorbeeld dikgedrukt staat of onderstreept. In dit geval had er dus in het Nederlands gerstemoutextract moeten staan.

Wanneer je de ingrediëntendeclaratie van dit product via een website nakijkt, zul je lezen dat hier gerstemoutextract in is verwerkt. We hebben de NVWA hiervan op de hoogte gebracht.