Podcast: receptuur van glutenvrij brood ontrafeld

In onze nieuwste podcastaflevering “Receptuur van glutenvrij brood ontrafelt” vertellen experts hoe wetenschap en technologie samenkomen om een lekker en voedzaam brood te maken. We verkennen de ingrediënten, nemen het proces onder de loep, leren de uitdagingen begrijpen én is er nog ruimte voor vragen van luisteraars.
Speciaal voor dit onderwerp is ig. dr. Peter Weegels aangeschoven. Hij is voedingskundige en levensmiddelentechnoloog en zit zo’n beetje achter ieder recept van de glutenvrije broden in Nederland.
Hoe vervang je de gluten die zorgen voor luchtigheid en elasticiteit?
- Wat is de functie van al die ingrediënten zoals e-nummers, verdikkingsmiddel en conserveermiddelen?
- Is zetmeel slecht?
- Waarom is het zo duur?
- En is de voedingskwaliteit van glutenbevattende en glutenvrije broden vergelijkbaar?
Ontdek de antwoorden op deze en nog veel meer vragen in de aflevering: "Receptuur van glutenvrij brood ontrafeld; experts aan het woord over de technologie en wetenschap".
Je kunt de Glutenvrije Podcast luisteren op je favoriete podcastplatform of hieronder.
Veel luisterplezier!
Beluister al onze podcasts en volg ons op je favoriete podcastplatform via
Handig om te weten
- Op https://www.glutenvrij.nl/glutenvrij-brood staat veel informatie over glutenvrij brood en waar je op kunt letten als je het koopt
- Zelf glutenvrij brood bakken? kijk op https://www.glutenvrij.nl/koken-bakken/zelf-bakken
- Voordelen van lid worden van de NCV: https://www.ncv.nl/lid-worden/word-lid
- Wil je weten wanneer er bakworkshops gegeven worden? Houd de activiteitenkalender in de gaten op: https://www.ncv.nl/activiteitenkalender