Ook vrijwilliger kinder- en jeugdactiviteiten worden?

We organiseren veel leuke kinder- en jeugdactiviteiten voor onze jongere leden. Wil jij ook iets leuks organiseren of wil je een kinderkamp begeleiden? Neem dan contact op met Marlyne Ravensbergen, vrijwilligerscoördinator.

jongetje kleuren NCD kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten: samen spelen, koken en meer 

Voor verschillende leeftijdsgroepen organiseren we leuke activiteiten. Zo was er in maart in de Dierense Speeltuin een gezellige ochtend voor onze jongste leden (0 tot 12 jaar). Terwijl de kinderen lekker speelden, ontmoetten de ouders, onder het genot van zelfgemaakt glutenvrij lekkers, elkaar en wisselden zij tips en ervaringen uit. We hoorden later terug: 'Het was leuk dat mijn kind met leeftijdsgenootjes én lotgenootjes kon spelen. Zelf heb ik veel tips van andere ouders gekregen. De (h)erkenning was erg fijn'.  

Voor het organiseren van zo'n leuke speeltuinactiviteit ligt een draaiboek klaar. Wil jij ook zo'n laagdrempelige activiteit organiseren in jouw regio? Hier vind je meer informatie.  

We hebben plannen voor nog meer leuke activiteiten. Denk daarbij aan kookactiviteiten in verschillende leeftijdsgroepen, voor grotere of kleine groepjes. Bijvoorbeeld sushi maken, hamburgers of pizza's bakken.  

Voor jeugd in de leeftijd 15 tot en met 17 jaar willen we online bakworkshops gaan organiseren. Zodat zij elkaar online, maar misschien daarna wel live kunnen gaan ontmoeten.  

Kortom, plannen genoeg. Help je mee? Of heb je een leuk idee voor een activiteit? Meld je aan via het formulier hieronder!

Kinder- en jeugdkampen: bezorg kinderen een onbezorgd weekend 

In 4 regio's is er jaarlijks een kinderkamp voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar. Voor kinderen een geweldige ervaring: een weekend lang spelen met leeftijdsgenootjes en natuurlijk zorgeloos glutenvrij eten en drinken. Tijdens de kinderkampen ontstaan makkelijk vriendschappen voor het leven omdat de kinderen in dezelfde regio wonen. En dit jaar organiseren we voor het eerst een jeugdkamp, voor jeugd van 15 tot en met 17 jaar.  

Een oud deelnemer aan kinderkamp Gelderland zei: 'Je hoeft even niet na te denken, echt vakantie!' Een betere reden om mee te gaan, kun je niet krijgen! 

De kinderkampen worden helemaal door vrijwilligers georganiseerd, waarbij er voor iedereen iets leuks te doen is. Ben jij goed in het bedenken van een menu en koken voor grotere groepen? Dan is de functie van kok misschien wat voor jou. Of vind je het leuk om spellen te bedenken en te doen met de kinderen? Dan kun je spelbegeleider worden. Een kamp wordt mede mogelijk gemaakt door sponsoring die wordt aangevraagd bij (lokale) bedrijven. Regel jij leuke producten in ruil voor wat promotie? Of hou jij van regelen, organiseren, een team samenstellen en enthousiasmeren en draag je graag een wat grotere verantwoordelijkheid? Dan is de functie van kampcoördinator vast iets voor jou. Kortom, voor iedereen die het leuk vindt om met kinderen te werken én die graag een bijdrage te levert aan een onvergetelijk weekend voor veel kinderen met coeliakie, we zijn op zoek naar jou! 

Voor de regio Noord en een nieuw op te zetten kamp in midden Nederland, zoeken we naar vrijwilligers die het leuk vinden om een kinderkamp op te zetten. Wil je meedenken of mee organiseren? Meld je dan aan via het formulier hieronder!

Aanmelden als vrijwilliger kinderactiviteiten