Vrijwilliger speeltuinactiviteit

Speeltuinactiviteiten kunnen overal georganiseerd worden. Weet je een mooi plek in jouw regio waar kinderen fijn kunnen spelen? En wil je daar zelf wel zo’n gezellige ochtend of middag organiseren?

Na de succesvolle speeltuinactiviteiten in de Dierense speeltuin (Dieren) willen we op meer plekken deze laagdrempelige activiteit kunnen aanbieden. We zijn op zoek naar vrijwilligers die bij hen in de buurt 1 tot 4 keer per jaar een gezellige speeltuinactiviteit voor onze jongste leden wil organiseren. Is dit iets voor jou?

Wat houdt de activiteit in?

Het is een ochtend of middag voor onze jongste leden van 2 jaar (en hun broertjes en zusjes) tot ongeveer 12 jaar en hun ouders. Het doel van de activiteit is elkaar ontmoeten en lotgenotencontact. Terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders informatie, ervaringen en tips uitwisselen. Vaak mag eten en drinken meegenomen worden. Onderdeel van de activiteit kan zijn dat iedereen iets aan glutenvrij lekkers meeneemt, wat samen gedeeld kan worden.

Help je mee?

We zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om deze activiteit 1 tot 4 keer per jaar te organiseren in de regio waar je woont. Want wie weet is er bij jou in de buurt een leuke speeltuin waar kinderen fijn kunnen spelen. Het is niet veel werk: leden uitnodigen (via het landelijk bureau kan communicatie verzorgd worden), mail-contact voorafgaand aan de activiteit en aanwezig zijn tijdens de ochtend of middag.

Wat bieden we jou...

  • Een waardevolle vrijwilligersfunctie, waarmee je een bijdrage levert aan het makkelijker maken van het leven van mensen met een glutenvrij dieet.
  • Je komt terecht in een gezellige vrijwilligersorganisatie waar nog 200 andere vrijwilligers hun steentje aan bijdragen.
  • Je hebt de mogelijkheid tot het volgen van (online) cursussen en natuurlijk word je uitgenodigd voor de jaarlijkse vrijwilligersdag.

Meer info en/of wil je dit gewoon doen?

Neem dan contact op met Marlyne Ravensbergen, vrijwilligerscoördinator van de NCV via vrijwilliger@glutenvrij.nl