Donateur worden of eenmalig schenken?

Vind je het belangrijk wat de NCV doet voor iedereen die glutenvrij moet eten? Steun ons dan als donateur. Maandelijks of eenmalig, alles is welkom!

De Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) kan jouw steun goed gebruiken. Ook als je geen lid bent van de vereniging kan je ons steunen door donateur te worden. Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag en of je maandelijks, jaarlijks of eenmalig wilt doneren. Wij zijn met alles heel blij!

Gunstig schenken

Voor schenken aan goede doelen, zoals de NCV, gelden speciale fiscale regels. Dankzij onze ANBI-status kan je als donateur gunstig schenken aan de NCV.

Algemeen Nut Beogende Instelling 

De NCV draagt bij aan het algemeen nut en is daarom bij de Belastingdienst geregistreerd als een ANBI, een Algemeen Nut Beogende Instelling. Hierdoor kunnen wij en degene die schenkt, gebruik maken van fiscale voordelen. Zo hoeft een ANBI geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen in het kader van het algemeen belang. Het bedrag dat je schenkt komt dus volledig ten goede aan de NCV. En dankzij onze ANBI-status kan jij als donateur jouw gift aan de NCV aftrekken van de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting (zakelijke giften als bedrijf).

Meer informatie