Contributie

De contributie voor leden en voor vrienden van de NCV bedraagt in 2024 € 36,30 per jaar bij automatische incasso. Ben je tussen de 18 en de 28? Dan is de contributie € 26,30 per jaar. Wil je liever zelf het lidmaatschap overschrijven, dan betaal je €5,- meer.

Wij hebben deze kleine contributieverhoging nodig om al het werk voor onze leden te kunnen blijven doen. Lees meer hierover.

Je lidmaatschap wordt elk jaar automatisch verlengd. Indien je jouw kind als lid inschrijft, ben jij voor de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) de contractpartner.

Meld je je na 1 juli aan, dan betaal je de helft van de jaarlijkse contributie. Word je lid na 1 december, dan betaal je de laatste maand helemaal geen contributie. Per ingang van het volgende kalenderjaar betaal je dan voortaan de normale contributie.

Automatische incasso

Kies je bij aanmelding als lid voor betaling door middel van automatische incasso, dan boekt de NCV het contributiebedrag voor het lopende jaar af. De jaarlijkse incasso van de contributie vindt eind januari plaats.

Woon je in het buitenland?

Ook als je in het buitenland woont, kan je lid worden van de NCV. Neem hiervoor contact op met de ledenadministratie: ledenadministratie@glutenvrij.nl. Je kunt dan het Glutenvrij Magazine digitaal lezen op onze website. Door de hoge kosten voor de verzending naar het buitenland sturen wij het magazine buiten Nederland helaas niet per post.

Ledenpas kwijt?

Je kan je ledenpas altijd vinden in Mijn NCV. Download je ledenpas en bewaar hem op je telefoon. Ben je onverhoopt je ledenpas kwijtgeraakt dan kan je uiteraard via de ledenadministratie (ledenadministratie@glutenvrij.nl) een nieuwe aanvragen. Gezien de productiekosten zijn we helaas wel genoodzaakt hier €5,- voor in rekening te brengen.

Opzeggen lidmaatschap

Je lidmaatschap van de NCV loopt per kalenderjaar. Opzeggen kan door dit vóór 1 december te melden aan de NCV per post of via e-mail naar ledenadministratie@glutenvrij.nl Heb je gekozen voor een welkomstpakket, dan ben je ermee akkoord gegaan minimaal 2 kalenderjaren lid te blijven.

Bij tussentijdse opzegging geldt dat deze ingaat per 1 januari van het volgende jaar. Restitutie van de contributie bij eerder opzeggen is niet mogelijk. De wet van Dam uit 2011 zorgt ervoor dat consumenten eenvoudiger hun abonnement kunnen opzeggen. Dit geldt echter niet voor het lidmaatschap van verenigingen.