« Actueel nieuws

Je kleinkind heeft coeliakie. Wat nu?

NCV_hoofdbeeld-3.pngdinsdag 14 december 2021

Zorg je als opa of oma voor je kleinkind en is bekend geworden dat hij of zij coeliakie heeft? Dan kunnen we ons voorstellen dat je je zorgen maakt. Want het laatste wat je wilt, is dat je kleinkind ziek wordt.

Opgelucht, maar dan…

Als je net de diagnose hoort, ben je enerzijds opgelucht omdat het geen levensbedreigende ziekte is. Anderzijds mag er ineens van alles niet meer en moet je overal over nadenken. Het is best heftig om te zien hoeveel impact deze ziekte heeft op je kind en op je kleinkind. Niets is meer vanzelfsprekend: een ijsje, koekje, taartje, pannenkoek… Andere kinderen mogen daar onbezorgd van genieten en jouw kleinkind niet. Dat is best aangrijpend.

Waar vind je betrouwbare informatie?

De diagnose coeliakie roept ook allerlei vragen op. Gelukkig is er veel informatie voor handen, maar op het internet is zoveel te vinden, dat je door de bomen al snel het bos niet meer ziet. En is al die informatie wel betrouwbaar?

Bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging kun je ervan uitgaan dat alle informatie die wij publiceren, is gebaseerd op wetenschappelijke feiten en nauwkeurig is gecontroleerd. Dat maakt de NCV tot de meest betrouwbare bron van informatie.

“Bij deze alle lof voor het nieuwe magazine met veel interessante artikelen.”

Voor alles is wel een oplossing

Heb je eenmaal de juiste informatie achter de hand, dan zal je merken dat glutenvrij zorgen best snel went. Je ontdekt dat er eigenlijk meer producten zijn zonder gluten dan met gluten en dat er voor alles wel een oplossing is.

Bij de NCV organiseren we regelmatig bijeenkomsten waar grootouders hun vragen, ervaringen en tips uitwisselen. Zo vertelde een opa eens dat hij voor zijn kleindochter met coeliakie zorgt en zijn vrouw voor de andere kleinkinderen. Daardoor voelt zijn kleindochter zich altijd welkom als ze komt.

“Ik vond het een leerzame bijeenkomst. Leuk om de ervaringen van de anderen te horen.”

Iets voor jou, het vriendenlidmaatschap?

Wil jij als opa of oma ook toegang tot ons kenniscentrum of wel eens zo’n bijeenkomst bijwonen? Overweeg dan eens vriend van de NCV te worden. Je profiteert daarmee van tal van andere voordelen. Zo ontvang je 4 x per jaar het glutenvrij magazine, krijg je korting op glutenvrije producten en kun je altijd terecht bij onze gespecialiseerde diëtist voor persoonlijk advies.

Op deze pagina vind je een overzicht van alle voordelen.