Vrijwillige penningmeester

Ben jij goed met cijfers, ben je secuur, goed in communiceren en wil je bijdragen aan het werk dat de NCV in de regio’s doet? Kom dan eens met ons praten over een vrijwillige functie als penningmeester.

Voor de regio Noord-Holland en Overijssel zijn wij op zoek naar een (vrijwillige) penningmeester

Ben jij goed met cijfers, ben je secuur, goed in communiceren en wil je bijdragen aan het werk dat de NCV in de regio’s doet? Kom dan eens met ons praten over een functie als penningmeester.

Wat ga je doen?

De NCV heeft in elke regio een regioteam dat activiteiten organiseert. De penningmeester beheert de geldstromen in de regio en heeft daarbij veel contacten met het regioteam en de vrijwilligers. De penningmeester maakt een jaarlijkse regiobegroting in overleg met het regioteam en een regiojaarverslag. Ook doet de penningmeester betalingen, maakt die overzichten van betalingen die binnenkomen voor activiteiten en doet de betalingen die gedaan moeten worden rondom een activiteit. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligers die hun declaraties indienen voor hun onkosten en bakinstructeurs willen graag weten wie er al betaald hebben voor hun bakworkshop. En o, ja rondom een kinderkamp zijn natuurlijk heel wat verschillende financiële handelingen nodig, bijvoorbeeld inschrijvingen en aankopen voor ontbijt, lunch en diner en voor kampactiviteiten.

Hoeveel tijd kost het?

Gemiddeld ben je zo’n 1 tot 3 uur per week kwijt. Maar dat verschilt nogal per week. Als penningmeester hoor je ook bij het regioteam. Dat overlegt meestal 4x per jaar bij een van de teamleden thuis. Voor alle penningmeesters is er een keer per jaar een penningmeestersoverleg.

Wat vragen we van jou

Je bent secuur, je kunt werken met Excel, liefst heb je enige financiële kennis (boekhoudkundig) en/of ervaring of je wilt de kneepjes van de financiële kant het penningmeesterschap graag leren. En niet onbelangrijk: je vindt het leuk om - met een team - een bijdrage te leveren aan de vereniging.

Wat bieden wij?

We bieden je een waardevolle vrijwilligersfunctie, waarmee je een bijdrage kunt leveren aan het makkelijker maken van het leven van mensen met een glutenvrij dieet. Je komt terecht in een gezellige vrijwilligersorganisatie waar nog 200 andere vrijwilligers hun steentje aan bijdragen. Je hebt de mogelijkheid tot het volgen van (online) cursussen en natuurlijk word je uitgenodigd voor de jaarlijkse vrijwilligersdag.

Heb je interesse?

Past de functie van penningmeester functie bij jou? Of wil je eerst meer informatie? Neem dan contact op met Marlyne Ravensbergen, vrijwilligerscoördinator van de NCV via vrijwilliger@glutenvrij.nl