Help jij als bestuurslid mee om de koers te bepalen van één van de mooiste verenigingen van Nederland?

De NCV is een vereniging met een bestuur. Het bestuur zet de grote lijn uit en bewaakt deze. De directeur en zijn team doen het uitvoerende werk. Met het voorgenomen afscheid van twee bestuursleden op de komende ledenvergadering in april 2022 zijn we op zoek naar twee nieuwe, enthousiaste bestuurders.

De NCV is een groeiende en bloeiende organisatie. Als lid krijg je hier natuurlijk wel iets van mee! Elke dag werkt de NCV heel hard om ervoor te zorgen dat jouw leven met een glutenvrij dieet of dat van je kind makkelijker wordt. Zo geven we voorlichting, helpen we leden waar we kunnen en zetten coeliakie en het glutenvrij dieet op de kaart bij beleidsmakers en in de zorg.

Wat houdt het in?

6x per jaar vergaderen in Naarden of online, aanwezig zijn op de Nederlandse Coeliakie Dag, Vrijwilligersdag en andere evenementen in de vereniging. Je leest mee met stukken (dat houden we zo beperkt mogelijk) en je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan je medebestuurders en de directeur van de NCV vanuit je eigen kennis en ervaring.

Wat vragen we?

Bestuurlijke ervaring! Want we zijn een bestuur op afstand. Met bestuurlijke ervaring bedoelen we dat je al eerder bestuurder bent geweest of nu bent in een professionele organisatie. Als je ervaring hebt met de commerciële kant van ondernemen of juridische kennis hebt, is dat een pré. Uiteraard staan we ook open voor andere achtergronden.

We vragen ook van je dat je een teamplayer bent. Jij houdt ervan om samen plannen te maken en om samen te werken.

Wat krijg je er voor terug?

Eeuwige dank natuurlijk! Maar het is ook leerzaam, want we zijn een professionele landelijke organisatie met een ANBI status. Daarnaast natuurlijk voldoening; jij helpt om de kwaliteit van leven van mensen met coeliakie/NCGS echt aantoonbaar te verbeteren.
Er is een onkostenvergoeding voor reizen. Verder zijn we een onbezoldigd bestuur wat inhoudt dat je geen vergoeding krijgt voor deelname aan vergaderingen.

Zullen we dan maar meteen kennismaken?

In december organiseren we op 20 en 22 december ’s avonds enkele online speeddates. Als het wederzijds klikt, kun je een paar vergaderingen meemaken in de aanloop naar de Algemene Ledenvergadering op 2 april 2022. 
 
Stuur alvast voor 12 december jouw CV en een korte motivatie waarom je graag een rol in ons bestuur speelt aan onze directeur Floris van Overveld via directeur@glutenvrij.nl. Hij informeert je over het vervolg.
 
Hier vind je meer informatie over de bestuurlijke kant van onze vereniging, jaarplannen, jaarrekeningen en het Meerjaren Beleidsplan.
 
Heel erg veel dank en misschien tot gauw.
 
Masja Esselink, Bert Pezij, Jeroen Knol, Marthe Stevens, Maarten van der Veen, Rozemarijn Blanken en Claire Daniëls.