Help jij als bestuurslid mee om de koers te bepalen van één van de mooiste verenigingen van Nederland?

De NCV is een vereniging en deze heeft een bestuur. Als bestuur zetten we de grote lijn uit en bewaken deze. De directeur en zijn team doen het uitvoerende werk. Met het voorgenomen vertrek van een bestuurslid zijn we op zoek naar een nieuwe bestuurder. En dan met name iemand die zich richt op onze verbinding met artsen en onderzoekers.

De NCV is een groeiende en bloeiende organisatie. Als lid krijg je hier natuurlijk wel iets van mee! Elke dag werkt de NCV heel hard om ervoor te zorgen dat jouw leven met een glutenvrij dieet of dat van je kind makkelijker wordt. Zo geven we voorlichting, helpen we leden waar we kunnen en zetten coeliakie en het glutenvrij dieet op de kaart bij beleidsmakers en in de zorg.

Wat houdt het in?

6x per jaar vergaderen in Naarden of online, aanwezig zijn op de Nederlandse Coeliakie Dag, Vrijwilligersdag en andere evenementen in de vereniging. Je leest mee met stukken (dat houden we zo beperkt mogelijk) en je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan je medebestuurders en de directeur van de NCV vanuit je eigen kennis en ervaring. Ook woon je 3 keer per jaar de Wetenschappelijke Advies Raad bij.

Wat vragen we?

Bestuurlijke ervaring! Want we zijn een bestuur op afstand. Met bestuurlijke ervaring bedoelen we dat je al eerder bestuurder bent geweest of nu bent in een professionele organisatie. Verder zoeken we iemand die de dynamiek van onderzoek en wetenschap kent en dat leuk vindt.

We vragen ook van je dat je een teamplayer bent. Jij houdt ervan om samen plannen te maken en om samen te werken.

Wat krijg je ervoor terug?

Eeuwige dank natuurlijk! Maar het is ook leerzaam, want we zijn een professionele landelijke organisatie met een ANBI status. Daarnaast natuurlijk voldoening; jij helpt om de kwaliteit van leven van mensen met coeliakie/NCGS echt aantoonbaar te verbeteren.
Er is een onkostenvergoeding voor reizen. Verder zijn we een onbezoldigd bestuur wat inhoudt dat je geen vergoeding krijgt voor deelname aan vergaderingen.

Zullen we dan maar meteen kennismaken?

Op 30 januari 2023 willen we ’s avonds enkele online speeddates organiseren. Als het wederzijds klikt, kun je een paar vergaderingen meemaken in de aanloop naar de Algemene Ledenvergadering op 15 april 2023.
 
Stuur alvast voor 22 januari 2023 jouw CV en een korte motivatie waarom je graag een rol in ons bestuur speelt aan onze directeur Floris van Overveld via directeur@glutenvrij.nl. Hij informeert je over het vervolg.
 
Hier vind je meer informatie over de bestuurlijke kant van onze vereniging, jaarplannen, jaarrekeningen en het Meerjaren Beleidsplan.
 
Heel erg veel dank en misschien tot gauw.
 
Rozemarijn Blanken, Jeroen Knol, Marthe Stevens, Maarten van der Veen, Claire Daniëls, Marye van der Grinten en Marlies Tousain