Twee bestuursleden

Help jij als bestuurslid mee om de koers te bepalen van één van de mooiste verenigingen van Nederland?

De NCV is een groeiende en bloeiende organisatie. Als lid krijg je hier natuurlijk wel iets van mee! Elke dag werkt de NCV heel hard om ervoor te zorgen dat jouw leven met een glutenvrij dieet of dat van je kind makkelijker wordt. Zo geven we voorlichting, helpen we leden waar we kunnen en zetten coeliakie en het glutenvrij dieet op de kaart bij beleidsmakers en in de zorg.

De NCV is een vereniging en deze heeft een bestuur. Als bestuur zetten we de grote lijn uit en bewaken deze. De directeur en zijn team doen het uitvoerende werk. Met het vertrek van twee bestuursleden zijn we op zoek naar een nieuwe, enthousiaste bestuurders.

Wat houdt het in?

6x per jaar vergaderen in Naarden of online, aanwezig zijn op de Nederlandse Coeliakie Dag, Vrijwilligersdag en andere evenementen in de vereniging. Je leest mee met stukken (dat houden we zo beperkt mogelijk) en je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan je medebestuurders en de directeur van de NCV vanuit je eigen kennis en ervaring.

Wat vragen we?

Een paar dingen. Allereerst bestuurlijke ervaring! Met bestuurlijke ervaring bedoelen we dat je al eerder bestuurder bent geweest of nu bent in een professionele organisatie.

Ten tweede zoeken we iemand met ervaring en een netwerk in de commerciële kant van de voedingsindustrie of supermarkten. En iemand die ervaring heeft met lobby, politiek en het openbaar bestuur.

En omdat we altijd minimaal twee bestuursleden willen hebben die zelf coeliakie hebben, zoeken we nu iemand met coeliakie, dermatitis herpetiformis of glutensensitiviteit.

We vragen ook van je dat je een teamplayer bent. Jij houdt ervan om samen plannen te maken en om samen te werken.

Wat krijg je ervoor terug?

Eeuwige dank natuurlijk! Maar het is ook leerzaam, want we zijn een professionele landelijke organisatie met een ANBI status. Daarnaast natuurlijk voldoening; jij helpt om de kwaliteit van leven van mensen met coeliakie/NCGS echt aantoonbaar te verbeteren.

Er is een onkostenvergoeding voor reizen. Verder zijn we een onbezoldigd bestuur wat inhoudt dat je geen vergoeding krijgt voor deelname aan vergaderingen.

Zullen we dan maar meteen kennismaken?

Op 26 maart en 8 april ‘s avonds willen we enkele online speeddates organiseren. Als het wederzijds klikt, kun je een paar vergaderingen meemaken in de aanloop naar de Algemene Ledenvergadering in 2024.

Stuur alvast voor 17 maart jouw CV en een korte motivatie waarom je graag een rol in ons bestuur speelt aan onze directeur Floris van Overveld via directeur@glutenvrij.nl. Hij informeert je over het vervolg.

Hier https://www.ncv.nl/over-ncv/anbi vind je meer informatie over de bestuurlijke kant van onze vereniging, jaarplannen, jaarrekeningen en het Meerjaren Beleidsplan voor de komende jaren.

Heel erg veel dank en misschien tot gauw.

Rozemarijn Blanken, Jeroen Knol, Maarten van der Veen, Claire Daniëls, Marye van der Grinten en Yvonne Kooy.